Enkele essentiële ontwerptips voor restaurantmenu’s

Wil je een eigen restaurant starten? Dan komt hier veel bij kijken. Je moet namelijk niet alleen zorgen voor een goed pand om de gasten te ontvangen, maar je moet er ook voor zorgen dat je klanten zich thuis voelen en direct alle informatie kunnen krijgen die ze nodig hebben voor een bestelling. Restaurantmenu’s zijn belangrijk, omdat deze in een oogopslag de specialiteiten van het restaurant laten zien. Deze menu’s ontwerpen, brengt echter wel veel creativiteit met zich mee. Maar waar moet je op letten? Deze ontwerptips helpen jou op weg.

De huisstijl van het bedrijf vaststellen

Een van de eerste tips voor het ontwerpen van restaurantmenu’s, is om te bepalen wat de huisstijl van het bedrijf is. Jouw restaurant heeft een bepaalde uitstraling, waar het menu volledig op aan moet sluiten. Denk hierbij niet alleen aan de maaltijden die terugkomen op de menu’s, maar ook aan de sfeer die je over wilt brengen op jouw klanten. De huisstijl vaststellen, toont jou een groot aantal opties om gebruik van te maken, maar kan ook zorgen dat je gerichter kunt kijken naar sjablonen die je gebruikt voor het uiteindelijke ontwerp van jouw nieuwe restaurantmenu’s.    

Kleurkeuzes belangrijk voor de sfeer

Een andere essentiële ontwerptip voor het maken van restaurantmenu’s is door te kijken naar de kleuren die je aan het menu wilt geven. Daarbij dien je niet alleen te letten op de kleuren van de buitenkant, maar ook de binnenkant en de woorden. Hierbij moet alles goed leesbaar blijven, zodat gasten op hun gemak een maaltijd uit kunnen zoeken. Ga daarom niet voor heel felle kleuren voor de letters, maar houd dit zo rustig mogelijk. De buitenkant kun je in de kleuren van jouw restaurant maken, zodat jouw gasten gelijk de sfeer proeven van jouw restaurant en de maaltijden die je serveert.

Lettertype en de grootte van de letters

Het lettertype en de grootte van de letters kunnen ook een wereld van verschil opleveren voor de leesbaarheid van jouw restaurantmenu’s. Zo kan het voor sommigen goed leesbaar zijn als de letters klein gehouden worden, terwijl anderen problemen krijgen tijdens het lezen van het menu. Als je zelf niet goed weet hoe je de juiste lettertypes en -grootte kiest, kan een professional jou hierbij helpen. Deze hebben voldoende kennis over ontwerpen, zodat je profiteert van de beste eindresultaten en een restaurantmenu in handen hebt, waar iedereen gebruik van kan maken.

Laatste keuzes voor de bestelling

Uiteindelijk is het alleen nog een kwestie van het menu laten drukken. Echter, kunnen ook hier weer keuzes zijn op het gebied van het ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan het papier dat je gebruikt, of je alles dubbelzijdig of enkelzijdig wilt drukken en wat de grootte van het papier is. Menukaarten bestellen kan daarom op een groot aantal manieren en je kunt zelf bepalen welke keuzes het beste zijn voor jouw restaurant. Ook op dit gebied zijn er voldoende professionals die helpen bij het samenstellen van de beste restaurantmenu’s. Zo heb je jouw nieuwe variant snel in huis en kun je jouw gasten verwelkomen.

 

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *